info@banakkers.nl

 De Banrakker

 

Hoe gaat het met u allen in deze moeilijke tijd? Amuseert u zich thuis of mist u het uitgaan, het wandelen, de bioscoop of nog andere uitjes?

Ook uw Banrakker zit er mee, maar verveelt zich niet. Binnenshuis is er van alles te beleven. Dan bedoelt de Banrakker niet de tuin of de knutselschuur, maar iets anders. De Banrakker neemt zijn boekenkast in zich op en peinst dat daar veel te zien is. Boeken die de Banrakker in gedachten in een aantal groepen onderverdeelt: de nog niet gelezen boeken, de boeken die nooit gelezen zullen worden (veel van die soort zijn van mevrouw Banrakker), boeken die er om vragen om nogmaals gelezen te worden en, tenslotte, de boeken die eens naar de BuBi zullen gaan.

Heeft u ook zo’n boekenkast? Dan is de Banrakker benieuwd welke boeken u nogmaals zou willen lezen (of die u reeds vele malen herlezen heeft).

Wat maakt een boek nu herleesbaar? Een detective meestal niet, u weet heus nog wel dat de butler de dader is. Een avonturenroman maakt meer kans vanwege de actie en de meestal exotische locaties. En uiteraard boeken van onze grote schrijvers zoals van ’t Reve, Wolkers en Hermans: die blijven altijd goed!

Betekent dit nu dat mensen die geen lezers zijn een extra moeilijke corona-tijd hebben? Welnee, er is ook nog Netflix en consorten. Binge watchen (het in één ruk kijken van een hele serie) is ook een genot. Wie heeft er niet gesmuld van The Crown, Breaking Bad, La Casa de Papel of Undercover?

Geen lezer of ook geen kijker? Dan pak die oude hobby weer eens op: de elektrische trein die op zolder ligt te verstoffen, het bijna vergeten postzegelalbum, de verroeste breinaalden in het ladekastje, ook bij u ligt er nog wel ergens wat.

Ook dat niet: ga dan eens een potje wandelen! U weet weel, dikke jas aan, shawl om en het bos in. Banrakker heeft van horen zeggen dat dit ook een leuke bezigheid schijnt te zijn!

Banrakker wenst u fijne feestdagen en een goed 2021!

 

Banrakker