Zwerfvuil

Herkent u dit?Eén van onze grootste ergernissen is misschien wel het zwerfvuil wat zoal rond dwarrelt door de wijk. Tussen het groen, in de goten en sloten, rondom de scholen en winkels, kortom overal.

Binnen onze wijk is er een groepje vrijwilligers dit zich inzetten om een rondje rondom hun woongebied te ontzien van het zwerfvuil. 

Wij als wijkvereniging ondersteunen deze vrijwilligers met hulpmiddelen en opslag van het opgehaalde vuil.

Daarnaast zijn er ook bewoners die een afvalbak hebben geadopteerd.

Sinds 2016 heeft de gemeente één derde van het toenmalige aantal vuilnisbakken verwijderd. Op verzoek van burgers die toch een vuilnisbak wilden behouden plaatste de gemeente zogeheten "adoptiebakken" op de aangevraagde locaties. dit houdt in dat de bewoners ervoor zorgdragen dat deze bak tijdig geleegd zal worden en dat de omgeving er netjes en verzorgd uitziet.

Eén van deze geadopteerde vuilnisbakken is geplaatst bij de Kiss & Ride strook aan de Kerkwerve nabij de 4 Heemskinderen. De reden hiervoor was dat hondenbezitters de gevulde hondenpoepzakjes achter lieten in de afwateringsbakken van de jong aangeplante boompjes. Door deze adoptie is deze vervuiling met 80% verminderd.

Ben jij ook geïnteresseerd of wil jij je steentje ook bijdragen stuur dan een mailtje naar info@banakkers.nl.